Genoeg over Dunk. Wat vinden anderen van Dunk?

We zijn een groep nuchtere, bescheiden Groningers. Maar wel met een gezonde portie eigendunk.

Denk jij erover na om je aan te sluiten bij ons team?

Zie je een samenwerking met ons wel zitten? Velen gingen je voor. Daarom laten we graag een paar teamleden aan het woord over hoe zij hun tijd bij Dunk ervaren.

Geeke

“Ik wist dat ik in de zorg wilde werken toen ik er, na jaren in het kappersvak, achter kwam dat ik het werken met mensen erg leuk vond…

Vooral de soms diepgaande gesprekken die ik met mensen voerde. Het kappersvak maakte daarom plaats voor de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening.

Ik heb veel geleerd van op veel verschillende plekken werken, van de variatie in het werk. De opleiding als basis en daarna het werken via Dunk op allerlei plekken hebben gemaakt dat ik veel gezien heb. Ik heb veel mensen ontmoet en gezien hoe mooie zorg geleverd wordt.

Als ik niet in de zorg was gaan werken, dan was ik een B&B gaan runnen. Dat is toch het stukje ‘ willen zorgen voor mensen’ denk ik .
Misschien dat ik het ooit nog ga doen!

Wat mij het aller gelukkigst maakt zijn mijn kinderen, evenals mijn familie en vrienden! Daarnaast word ik gelukkig van mijn werk en het samenzijn met collega’s en de gezamenlijke liefde voor eierballen!”

Harry

“Ik wist lange tijd niet wat ik wilde en kwam pas laat tot dit inzicht. Ik was toen ongeveer 21 jaar. Ik zocht vrijwilligerswerk en kwam op die manier in de zorg terecht…

Vanaf de eerste dag merkte ik dat dit me veel voldoening gaf en dat dit me blij maakte.
Ik startte met de opleiding. Ik merkte meteen dat ik door mijn opleiding ook meer zelfinzicht kreeg doordat ik verplicht werd bewust stil te staan bij mijn handelen op de werkvloer. Wat ik heb geleerd en waar ik me altijd van bewust ben is dat je ten aller tijde respectvol met mensen om moet gaan en je bewust moet blijven van de beperkingen die het “gedrag” veroorzaken. Wanneer er bijvoorbeeld een grote boze volwassen man voor mij staat die zich in eerste instantie naar normale maatstaven erg onredelijk opstelt, helpt het mij bewust te blijven dat er in werkelijkheid iemand voor me staat die sociaal emotioneel op een peuterleeftijd functioneert.

Ik heb in mijn leven vele baantjes gehad, van de bouw tot in slagerijen en slachterijen. Ik vond alleen nergens de echte voldoening. In de zorg voel ik mij als een vis in het water en mag ik vanuit mijn eigen ervaring op een natuurlijke manier mijn bijdrage leveren aan het verbeteren van en ondersteuning bieden aan de kwaliteit van leven van de cliënten. Dat is mijn drive en dat is wat mij gelukkig maakt.”

Siemie

“Ik besloot om in de zorg te gaan werken toen ik zo’n 25 jaar oud was. Ik werkte als scheepsbouwer en bedacht me dat ik eigenlijk wel “met mensen” wilde gaan werken…

Over een eventuele doelgroep had ik nog niet echt nagedacht. Ik heb toen contact opgenomen met iemand van Groot Bronswijk in Wagenborgen. Het werd dus de psychiatrie.

De eerste jaren heb ik het meeste geleerd in de psychiatrie omdat het allemaal nieuw was. Daarna heb ik binnen verschillende organisaties gewerkt. Overal waar ik gewerkt heb, heb ik veel geleerd. Ook vooral om uit te gaan van mezelf. Die ruimte heb ik gekregen en genomen. Na allerlei omzwervingen ben ik toch weer teruggegaan naar de psychiatrie. Momenteel werkzaam via Dunk binnen de FPK in Assen en dat bevalt goed.

Wat ik heb geleerd en wat ik een ander ook gun, is blijven kijken naar de mens. Hij of zij is meer dan een patiënt of delict. Als ik niet in de zorg was gaan werken, was ik denk ik of in de scheepsbouw gebleven of in de bouw. Wel lastig hoor, ik heb jaren geleden bewust gekozen voor de zorg en dat is eigenlijk een onderdeel van mijn leven. Voor mij is het belangrijk om te werken met plezier. Werken zoals ik nu doe maakt me wel gelukkig. Ik werk zo’n 2 diensten per week en dat is voldoende. Genieten van de vrijheid om per dag te kunnen bepalen wat ik ga doen bevalt me ook prima. Dat kan gelukkig.”

“Onze teamleden geven vaak aan zich weer een beetje ‘gast’ binnen een organisatie te voelen. Ietwat onthand, maar vaak met een scherpe, frisse blik.”

– Sarah, medeoprichter Dunk.

Het 'kantoorteam’

Het kantoorteam van Dunk bestaat uit vijf mensen. Allemaal met een opleiding en ervaring in de psychiatrische zorg.

​Sarah

Sarah Blaauw is sinds 1 januari 2015 mede-eigenaar van Dunk. Ze is binnen Dunk gespecialiseerd in de matching van teamleden, kwaliteitswaarborging, individuele begeleiding, intervisie en supervisie van teamleden.
Sarah werkt als ervaren en gecertificeerde trainer/coach met individuen, teams en zorgorganisaties. Daar waar medewerkers en teams vastlopen, zorgt haar stijl van direct en sensitief confronteren ervoor dat medewerkers en teams weer in beweging komen. Ze helpt mensen bij het verkennen en begrijpen van de complexe interacties en invloeden binnen hun persoonlijke of professionele omgeving. Door het verkennen en begrijpen van de onderlinge relaties en dynamieken binnen systemen kunnen er effectievere keuzes gemaakt worden, wordt de communicatie verbeterd en worden er betere samenwerkingsverbanden tot stand gebracht.
Daarnaast heeft Sarah ervaring in (interim) leidinggeven binnen zorginstellingen.

Bram

Bram Cremer is sinds 1 januari 2015 mede-eigenaar van Dunk. Binnen Dunk houdt hij zich voornamelijk bezig met de bedrijfsvoering, de kwaliteitswaarborging en de matching van teamleden. Hij is afgestudeerd als sociaal pedagogisch hulpverlener. Bram heeft 12 jaar gewerkt als sociotherapeut in de FPC Dr. S van Mesdagkliniek in Groningen.
Daarnaast is hij werkzaam geweest als leidinggevende voor een jeugdzorgorganisatie. Bram heeft een aantal jaren als ZZP’er binnen verschillende Forensische Psychiatrische Centra gewerkt. Hij heeft ervaring in (interim) leidinggeven binnen zorginstellingen en is een ervaren trainer/coach.

​Geeke

1 oktober 2016 is Geeke Everts begonnen als teamlid bij Dunk. Op 1 maart 2017 is Geeke toegevoegd aan team Dunk. Geeke is HBO maatschappelijk werker met de aantekening GGZ agoog. Geeke werkt momenteel vier dagen per week als Bedrijfsleider bij Dunk.

Aïcha

Aïcha Weggemans heeft een associate degree social work afgerond. Sinds september 2022 werkt ze als ZZP’er diensten via Dunk, vanaf November 2023 werkt ze 2 dagen per week bij Dunk op kantoor. Daarnaast werkt Aïcha nog enkele dagen in het werkveld via Dunk, in de (forensische) psychiatrie.

Loes

Sinds eind 2018 is Loes Wielstra als teamlid aan het werk bij Dunk. Loes is afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en in de van Mesdagkliniek begonnen als hulpverlener. Daarna is ze bijna 6 jaar werkzaam geweest bij een justitiële jeugdinrichting. Vanaf maart 2020 is ze begonnen als Officemanager bij Dunk voor een paar dagen per week, en werkt ze ook nog af en toe als teamlid binnen alle organisaties.

Gijs

Behoefte aan een ommetje? Even je hoofd leegmaken? Daar zorgt onze wandelcoach Gijs wel voor. Onze trouwe viervoeter is altijd in voor een wandeling of lekker spelen.

Samenwerking

Organisaties waarmee wij samenwerken en hebben gewerkt:

GGZ Drenthe, Verslavingszorg Noord Nederland, Lentis, FPC Veldzicht, Het Poortje Jeugdinrichtingen, Stichting Trajectum, Dr. S. van Mesdagkliniek, RIBW Groep Overijssel, ‘s Heerenloo en de William Schrikker Groep, Limor, Cosis, Dimence, Profila Zorggroep, Molendrift, UMCG, Werkpro, Yorneo

Menu